FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2. kolo: FK Víťazný február vs. River lejt B 6:0 k

Šimon — 08. 04. 2009

a-bohous-small • Bubenečská odyssea přichystala Februáru nečekaně snadné vítězství • První letošní kontumace • V přátelském utkání Február totálně vyhořel • Pět banánů v Gojkově síťovce • Kterak Dědek s Terezou ve Stromovce zabloudili • Šimonovi tenisky štěstí nepřinesly • Kosťa: „Levá nebo pravá strana mě nezajímají, důležitý je tah na branku!“ • Bohoušova nová vášeň: zahradní traktůrky! •

Letošní první vítězství Februáru se nemohlo urodit snadněji. Tři hráči týmu River lejt nebyli s to doložit svoji totožnost rozhodčímu, tím pádem neměli dostatečný počet registrovaných hráčů, a tak bylo utkání kontumováno ve prospěch červenožlutých bojovníků.

Po podepsání zápisu k utkání se oba týmy dohodli alespoň na sehrání přátelského klání, které nedopadlo pro Február vůbec dobře. Hrálo se dvakrát 25 minut a i tato zkrácená doba zápasu stačila soupeři k tomu, aby smazal rolníky výsledkem 5:1.

Je třeba říci, že Február v dusném počasí neměl nikoho na střídání, Šimona trápilo nachlazení, Bohouše výron kotníku a Gojka pochroumané koleno, ale příděl pěti kousků byl přeci jen příliš.

Přitom do utkání lépe vstoupili kolchozníci – po úvodní Kosťově hlavičce do břevna a Šimonově šanci po přímém kopu se na branku třikrát řítil osamocený Baltík, ale z úvodního náporu vytěžil Február jen jediný gól. Třetí sólo na brankáře konečně Baltík proměnil a jeho chytrá klička poslala červenožluté do vedení.

Bohužel Február stačil soupeři jen prvních deset minut, poté se hra vyrovnala a kombinačně hrající soupeř dokázal ještě v prvním poločase otočit skóre na 1:2. První gól padl po zdařilé střele zpoza vápna, druhý gól po zaváhání rolníků v rozehrávce a následném Gojkově zaváhání, kdy se balón do branky dokoulel mezi gólmanem a přední tyčí.

Ve druhém poločase se již Február jen se střídavými úspěchy bránil tlaku soupeře, a tak není divu, že na jeho konto přibyly další tři kousky. Červenožlutí playeři po celou druhou půli chaoticky pobíhali po kolbišti, jejich kombinace končili u druhé přihrávky a v osobních soubojích propadávali na celé čáře; kromě tří nepřesných střel si žádnou šanci nevypracovali.

Naopak díky zbytečným chybám v rozehrávce umožnili soupeři nastřílet potupného bůra, a tak nezbývá než na tento zápas rychle zapomenout a co nejdříve oprášit bývalou slávu Víťazného februáru, nejlépe již v příštím zápase…

Sestava: Gojko – Bohouš, Cajda, Šimon – Baltík, Kosťa

Gól: Baltík (Cajda)