FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

3. kolo: FK Víťazný február vs. Bílej balet 0:1 (0:1)

Šimon — 16. 09. 2009

hrabakova-small •Ctitelé královského klubu z Madridu nad síly kolchozníků • Vyrovnaný zápas rozhodla chyba při standartce • Jako obvykle zklamala Február prachbídná koncovka • Svěží vítr do útoku Dědek nepřinesl • Dědek: „S dnešním výkonem být spokojený nemohu, ale ve zpracování balónu jsem neměl konkurenci! • Jansičova hlavička ozdobou zápasu • Jansič: „V každém utkání se snažím udělat něco pro diváky!“ • Hlavičkový démon Bohouš opět vyšel na prázdno… • Kterak Excellent ke svému názvu přišel? •

Bohužel ve třetím kole podzimní Hanspaulky nedokázal Víťazný február potvrdit formu z předchozího zápasu a ačkoliv nebyl v průběhu zápasu horším týmem, připsal si druhou letošní porážku 0:1.

V úvodu zápasu hrála obě mužstva vyrovnanou partii, hra se odehrával povětšinou ve středu hřiště, o zakončení útoku střelbou nemohla být ani řeč. Soupeř, hrající bez střídajících playerů, zvolil od počátku taktiku nakopávaných balónů na dva osamocené útočníky, ovšem bez valného úspěchu. K první nebezpečné střele se přesto dostal nejlepší hráč Baletu, hrající pod jmenovkou Nisterloy, ale jeho prudkou střelu dokázal Jansič vykopnout. Po úvodním oťukávání se přeci jen začal více prosazovat kombinačně hrající Február, žel vyložených šancí bylo poskrovnu. K těm největším lze počítat Dědkovo naběhnutí si na Šimonův pas za obranu, avšak jeho nepřesná teč se nevešla vůbec mezi tyče. Do vyložené šance se ještě dostal Baltík a Šimon, ale soupeřův brankář byl proti jejich gólovým úmyslům. Bílý balet se poté dokázal připomenout několika střelami svého obávaného šutéra Nisterloye – nejnebezpečnější byla jeho střela z pravé strany do Jansičovy hlavy. Jansič, jsa poněkud otřesen, však hrdinně pokračoval v boji a několik dalších střel dokázal hbitě vytěsnit. Osudným se pro Február stalo vhazování autu z levé strany – obrana červenožlutých zaspala, dostatečně nepokryla Jansičovo vápno a soupeř se po krkolomných tečích svého útočníka a bránícího Pavla nakonec ujal vedení 1:0. K závěru druhé půle se ještě zaskvěl pronikající Cajda a zejména hlavičkující Bohouš, ale branka Baletu jim byla příliš malou.

Ve druhém poločase přibyl soupeřovi jeden střídající hráč, přesto se de facto Balet soustředil jen na uhájení jednobrankového vedení a do zakončení se dostával jen po vyložených chybách a zbrklostech Februáru v obraně.

Červenožlutí naopak až do konce zápasu věřili minimálně ve vyrovnání výsledku, snahu a vůli jim upřít nelze, žel fotbalové krásy bylo ve hře Februáru poskrovnu. Jednou z mála povedených střel se představil zpoza vápna k tyči mířící Šimon, ale gólman Baletu na střelu dobře viděl a konečkami prstů ji dokázal vytěsnit z branky. Do 100 % příležitosti se dostala trojice Cajda, Robin, Baltík, jejich ťukes už už málem skončil brankou, ale na rychlou Robinovu přihrávku do odryté branky nedokázal Baltík dosáhnout.

Na druhé straně občas zahrozil i soupeř, jeho největší příležitost ve druhé půli však po chytré hlavičce skončila jen na břevnu Higuitovi klece.

V závěru již hrál Február vabank, plynulost hry však přerušovalo soupeřovo zdržování a sem tam nějakého to držení za dres. Vyrovnání mohlo přijít po Šimonem rozehraném přímém volném kopu na zcela volného Cajdu, ale jeho střela levačkou jen zazvonila tyčí a po teči o pozadí obránce Baletu se balón zastavil na brankové čáře, odkud ji obrana soupeře uklidila do přítmí Kunratického lesa.

Poslední naději na vyrovnání měl na kopačce po Šimonově autu tradičně si nabíhající Bohouš, ale balón viděl až na poslední chvíli, a tak jeho střela holeňovka místo do zívající branky zamířila opět k ševelícím stromům blízkého lesa.

Bohužel tohoto pondělního večera nebyly body Februáru souzeny, další poměrně zbytečná prohra 0:1 se snad nestane noční můrou a v příštím zápase na Pankráci již opět vítězně zavlaje červenožlutá standarta Februáru.

14. 9. 2009 Hrabákova

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Pavel, Cajda – Dědek, Baltík, Robin

Gól: soupeř skóroval ve 20. minutě.