FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

7. kolo: VF – ORANGE PREDATORS 2:0 (1:0)

Šimon — 12. 10. 2004

● Utrápená šestá výhra v řadě ● Vyjma již letos podruhé neprůstřelného Ládi Február zklamal na celé čáře… ● Výmluvy na hřiště, rozhodčího, soupeře, počasí (vysoký tlak, slunce, vítr, nízká hodnota rosného bodu), konjunkci Jupiteru a Venuše, erupce na Slunci, slapové vlivy Měsíce tentokrát nestačily… ● Oslabený útok (Cajda, Kváša) toho příliš nepředvedl ● Obrana dovolila soupeři čtyři tutovky…●

Mělo to být další snadné vítězství Švermovi věrných a začátek zápasu tomu i nasvědčoval, ale Oranžoví Predátoři, ač nevyhráli, byli tentokráte jasně lepším týmem.

Februáru hrál svoji kombinační hru pouze prvních patnáct minut; po důrazném a přesném Robinově zakončení brzy vedl 1:0, nadále přesně kombinoval, ale účel se jaksi vytratil, kolchozníci začali hrát příliš profesorsky a tak se zbytek zápasu odehrával spíše na polovině Februáru. Predátoři měli v útoku tři technicky zdatné playery, kteří několikrát nedůslednou obranu Februáru přehráli, ale naštěstí tratili na své zoufalé koncovce. Přesto se v první půli dostali do dvou vyložených šancí, ale první střela skončila na Láďově tyčce a při druhé tutovce, kdy stačilo míč uklidit do odkryté telgártské branky, útočník o míč zakopnul a míč skončil v zázemí.

Útok Februáru byl dosti bezzubý, přesto se však kolchozníci dostali několikrát do zakončení. Bohužel velmi málo střel mířilo na branku, kde postával evidentně nejistý gólman Predátorů, ale Telgárt nedokázal této slabiny využít a tak poločas skončil 1:0.

Ve druhém poločase pokračovala partyzánská mizérie a de fakto úplně vymizel přechod z obrany do útoku. Predátoři si naštěstí vypracovali jen další dvě tutovky, s kterými si ale poradil v životní formě chytající Láďa a tak znenadání udeřilo na druhé straně, kdy si role nahrávajícího a střílejícího z první půle vyměnili Robin s Pavlem a zařídili vedení 2:0. Soupeř se už na odpověď nezmohl, naopak v poslední minutě mohli po společném úniku zvýšit vedení Honza se Šimonem, ale jejich střely si cestu do sítě nenašly…

Po zřejmě nejhorším letošním výkonu si tak Február připsal nezasloužené 6. vítězství v řadě.

Komentář rozhodčího: Vyrovnané utkání. Február dokázal využít příležitosti ke vstřelení dvou branek a v závěru si vedení pohlídal. Nej. hráč Romportl – Hromada (OP).

12.10. Karlín

Sestava: Láďa – Bohouš, Pavel, Šimon, Honza – Robin, Tomáš

Goals: Robin (Pavel, Šimon), Pavel (Robin, Honza)